קפה הגל השלישי

קפה הגל השלישי בעשור האחרון הפך לבאזז וורד החם ביותר בבתי הקפה, בשיחות בין חובבי קפה מושבעים וברשתות החברתיות.

כולם שותים אותו, כולם מדברים עליו, אבל מהו בעצם ומה מבחין אותו מגלי הקפה הקודמים? זה כבר לא כל כך פשוט.

בגל הראשון, בתחילת המאה ה19, הפך הקפה למוצר זמין בכל המסעדות והבתים.

בגל השני (שנות ה-60) החלו לייחס חשיבות לאיכותו ולהפוך את שתיית הפקה – לאירוע.

והיום הטכניקה נותנת לקפה הרבה יותר מקום וחשיבות, מעודד בידע והכרות עם כל שלבי הייצור שלו והופך את ההכנה והאת השתיה לחוויה של ממש.

זה לא קפה אחר, אלא התייחסות אחרת לקפה.

The third wave coffee החל כתנועת נגד לאורח החיים המודרני, למזון המהיר, לסטרס היומיומי ולמיידיות.

תנועה ששאפה לשנות את אורח החיים המטורף, להאט את הקצב ולחוות את הרגע בשלמותו.
אם הגל השני התאפיין בהכנת קפה מהירה ותזזיתית, כאן לקפה יש קצב אחר "איטי".

קפה הגל עוסק לא רק באיכות הקפה עצמו, אלא בחוויה השלמה סביב שתיית הקפה, בתפיסת הקפה ובהכרות עם הסיפור שמאחוריו.

אנו לוקחים בחשבון את כל שרשרת הגורמים שלוקחים חלק בתהליך – היצרן, המפיץ, הקולה, הבריסטה וכמובן את הצרכן הסופי.

הענקת חשיבות רבה לאלמנטים של קיימות בתהליכי הייצור וההפצה, ושל מסחר ישיר המאפשר לבריסטה ולקולה הקפה,

לרכוש את הקפה ישירות מהמגדל ו (Bean to Cup ), לחזק את כוחם של המגדלים הקטנים ולהכיר מקרוב את הפולים.

ואיך הקפה?

הקפה הוא קפה מורכב, מתקתק וייחודי.

נעשה בקלייה מעודנת ובהירה ובשיטות מיצוי חדשניות המאפשרות חליטה איטית ומיצוי המתיקות הארומות והטעמים.

פולי הקפה המשמשים  "הם איכותיים במיוחד וקרויים "ספשילטי קופי"

דבר המעיד על הציון הגבוה (מעל 80) שקבלו מהSCA (The Specialty Coffee Association ).

הטרמינולוגיה שלו דומה מאד לזו של היין ושמן הזית: גוף, ארומה, מיצוי, ניחוחות ועוד.

  • הכנתו אורכת זמן ממושך יותר בזכות אביזרי החליטה האיטית (Slow coffee) המשמשים להכנתו.
  • הוא חד זני ולא עושה שימוש בתערובת של פולים, מתוך החשיבות המיוחסת לטעמי המקור שלו.
  • הוא מוגש ארוך, בד"כ בקנקן.
  • משקאות הגל השלישי כוללים, נוסף לקפה פילטר.
  • קולד ברו חליטה קרה של הקפה לקפה קר וקפה ניטרו (מבוסס על תמצית קולד ברו ומוגז עדין).

זכרו – קפה הוא חוויה המשלבת סיפור , ערכים, האיכות וטעם הייחודי.

הוא שתיית הקפה מייצגת גישה אחרת לחיים, אהבה והערכה לסביבה ומתן חשיבות רבה לאדמה ולמגדלים.

מוזמנים לנסות את אביזריי הגל השלישי שלנו, וכמובן את הקפה.

ilan's Gallery

סינגל-אוריג׳ן קפה הגל השלישי
קפה הגל השלישי בעשור האחרון הפך לבאזז וורד החם ביותר בבתי הקפה,
× נשמח לעמוד לשירותכם בווצאפ